Винаги е имало престъпност и престъпници, за едни е професия, за други ген, за трети психични отклонения, но отношението на властта беше по различно и който барнат,, жална му майка", говоря за престъпност не за политическите преследвания. 


Не се повтаряше по двайсет пъти на ден за извършвани престъпления и че имало смекчаващи вината обстоятелства или че нищо не може да се направи и какви права имали извършителите. Разследваха се дори дреболии и нямаше недосегаеми тарикати, децата играеха на улицата до среднощ лятото, по селата не се заключваха, заграждаха дворовете заради животните, между градините извън селището само двайсет сантиметра синор/граница/, ни огради, ни мрежи, сега нивите запустяха че едни сеят други берърт,споделя своите спомени Трайко Васев.



През 70-те ни откраднаха Москвича паркиран под прозореца на къщата ни, седмица след това и прането от простора, че имаше дънки и блузки от Кореком а ден след отварянето на НДК в подлеза обраха бижутерията и хвърлиха част от откраднатото под нашия балкон,споделя спомените си Ivailo Tsankov във фейсбук коментар.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив