Братята Слави и Васко Цоневи, които се превърнаха в национални герои след като потрошиха от бой няколко френски командоси край село Коиловци проговориха. Пред БТВ те разказаха за странната случка от нощта 15 срещу 16 октомври преди няколко години.Почнали да викат, че са туристи. "Ама, късно е либе за китка", разказват братята Слави и Васко

Те обработват земя до Коиловци и тъй като често са обирани обикалят нивите си. През тази нощ с тях е Румен Цветанов, който е полицай. Виждат тъмен джип и отиват да питат хората в колата кои са. Този от дясната страна скочи да се бие, разказва Слави. От другата страна излиза и шофьора, за да помогне на колегата си. Двамата братя се сбиват с непознатите, а от храстите излизат още трима.

Тогава полицаят Румен Цветанов стреля във въздуха, за да спре мелето. Непознатите обаче продължават боя, тогава Цветанов стреля в крака на единия. Двама от командосите побягват. Шофьорът на джипа се опитва да избяга с колата, но смелите братя успяват да го свалят и джипа се забива в храстите. 

Българите бързо се справят със съпротивата на чужденците и ги връзват със сезал за ръцете и краката. Като ги напънахме яко на бой, почнаха да казват, че са туристи. Ама „Късно е либе на китка“ казват в наше село, разказва Слави. А на въпроса как се чувстват след като са пребили френски командоси, Слави скромно отбелязва: „Явно са бягали много от час тези командоси“.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив