Старият мост пада пролетта на 1971г. по време на снеготопенето и същия ден по обед ходихме да го видим след училище, бях 8-ми клас,пише в своите спомени един пловдивчанин. Беше пропаднала част от платното от към южната страна. 

Някои ентусиасти коментират как същия ден са скачали от моста в реката, което е нелепо защото нивото на реката се беше покачило толкова, че изпълваше цялото корито и може би достигаше 3-4 метра. Беше си страшно да слушаш грохота на водата и да виждаш как влачи цели дървета. Спомням си и репортажите по новините, как извън града реката бе излязла от коритото си и заляла стопанства и сфинеферма и издавени стотици животни. Никога повече Марица не е била с толкова високи води.


По-възрастните жители на града до днес разказват със сълзи в очите, как дълго време никой не предприема нищо за възстановяването му. Администрацията на града не си мърда пръста месеци наред, за да осигури приличен достъп на хората от единия до другия бряг на реката.


Всеки ден стотици пловдивчани са били принудени да рискуват живота си по два пъти, отивайки на работа и връщайки се по домовете си.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив