Олимпийската ни шампионка по бокс от Игрите в Токио преди 3 години – Стойка Кръстева, разкри сензационно, че има загуба на ринга от „биологичен мъж“ от Китайско Тайпе.


Тя призна за това, след като днес на Олимпиадата в Париж италианката Анджела Карини загуби от Имане Хелиф от Алжирл само след 46 секунди.


Карини хвърли каската си на пода и извика от болка: „Това е несправедливо“.25-годишната боксьорка отказа ръкостискането и падна на ринга, ридаейки, след като получи само два удара от Хелиф, за която се знае, че е интерсексуална.


Лин Ютинг и Имане Хелиф са дългогодишни боксьори и двете. Аз всъщност имам загубен финал срещу Лин през 2018 година в Индия, но към този момент никой не знаеше, че те са не жени, защото не бяха правени такива тестове, каза по БНТ Стойка.


След като Лин и Имане напредват  в бокса и стигат до челни позиции са тествани за пол, и след резултатите са дисквалифицирани от Световното първенство миналата година.


Реално и двете още при раждането си са записани като жени, но при тестване за пол се оказва, че са с хикс игрек хромозоми.


Ако те много държат да състезават, нека се състезават при мъжете, да видим дали ще се чувстват по същия начин, добави Стойка Кръстева.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив