Изпичаха ги в една фурна в близост до кръстовището с "Евлоги Георгиев" и дядото ги караше с тази количка и ги продаваше в градинката на "Седмочисленици"


Казваше се Сашо. Лека му пръст. Печена тиква /на дърва/ се предлагаше и пред градинката на Нотариата, и на още десетина места по улиците на София.


Имаше поне десетина фурни, които печаха тиква на дърва, всяка от които събираше около 500 кг.на зареждане. Точно парата и аромата на това голямо количество придаваше неповторимия вкус на печената тиква. Който няма нищо общо с боклуците, предлагани от топлите витрини. Печена тиква, варена царевица, печени и варени кестени сега в София са табу.

P.S. 1980-89 по "Жданов"/Пиротска/, от Халите до Пазара към "Обществено хранене"- Димитровски р-н/Възраждане/ , всеки ден се продаваха 4500-5000 бр. млечно-зелена варена царевица

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив