Филм от 1979 г. на режисьора Иванка Гръбчева,сценаристи братя Мормареви.Сериала се превръща в любим на поколения българи.

Сниман е в София в 51-во СОУ в кв,,Хиподрума" и междублоковите пространства на кв..,,Лозенец".А интересен факт е,че блока в който живеят участниците във филма е с направен бутафорен вход за снимките от южната страна на сградата.Реално входовете на блока са от север.Явно целта е била да се използва и градинката.Това е блок 35 на улица ,,Кричим" в кв.,,Лозенец".


Актьора Вълчо Камарашев играещ ролята на другаря Ташев в интервю споделя,че след излъчването на филма една сутрин тръгвайки за театъра намира своята ,,Лада" с надраскан върху нея грозен надпис.Споделя това с режисьорката Иванка Гръбчева и тя му казва да говори с децата от блока му,които са го направили.Така и става.



Той ги събира и им обяснява,че другаря Ташев е измислен герой и не е реален.Но разбира се тази реакция на децата показва колко добре си е изиграл ролята във филма

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив