Снимка: БТВ

За пореден път стана инцидент с локомотив на БДЖ.Във влака е имало 120 пътници, хората са евакуирани от трена


Пожар е избухнал на локомотива на влака София – Варна. Това става ясно от публикация на официалния Facebook профил на Община Чирпан, цитирана от Glasnews


Във влака са пътували 120 пътници. По информация на местната власт, няма пострадали при инцидента, а всички пътници ще бъдат превозени до Стара Загора.


„Няма пострадали, има материални щети по локомотива, който се е запалил до Чирпан“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов в публикацията.


Крачолов е на гарата, заедно със зам.-кмета Светла Дончева, за да предложат помощ и подкрепа от страна на Общината.

Само за последната година и половина са станали близо 28 запалвания.Транспортният министър при депутатите заради зачестилите инциденти с пътнически влакове Почти половината от тези превози 48% се извършват с едни от най-старите машини.


Най-масовата серия в локомотивния парк на БДЖ са електрическите локомотиви „Шкода“, които са доставяни до 1983 г.48 от тях са в движение, 18 са обновени след преминат капитален ремонт през последните две години. Други 52% от курсовете се извършват от новите локомотиви.


За обслужване на влаковете на ден са необходими 119 локомотива и мотрисни влака. От тях 67 са част от най-новия подвижен състав.


Само за последната година и половина са станали близо 28 запалвания на влакове у нас - на БДЖ и на частни фирми.

*В статията е исползвана илюстративна снимка

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив