По времето на социализма в Народна република България (НРБ) Трудово-кооперативните земеделски стопанства (ТКЗС) често организираха екскурзии за своите работници и членове.

Тези екскурзии бяха част от социалната политика на комунистическия режим, целяща да осигури почивка и развлечения за трудещите се. Ето някои ключови аспекти на тези екскурзии:


Те бяха замислени като начин за повишаване на морала на работниците, насърчаване на колективизма и предоставяне на достъпни възможности за отдих и пътуване.

Обикновено включваха посещения на исторически забележителности, природни красоти, други ТКЗС-та или промишлени обекти в страната.

Често бяха силно субсидирани или безплатни за участниците, като разходите се поемаха от ТКЗС или профсъюзите.

Обикновено се планираха от ръководството на ТКЗС или местните профсъюзни организации.

Можеха да бъдат еднодневни пътувания или по-дълги екскурзии, в зависимост от дестинацията и наличните ресурси.

Социален аспект: Освен почивка, тези екскурзии служеха и за укрепване на връзките между колегите и засилване на чувството за принадлежност към колектива.


Тези екскурзии бяха характерна черта на социалистическия период в България и отразяваха идеологията на режима за осигуряване на достъпни развлечения и почивка за работническата класа.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив