Най-голямата атракция- в едно пространство между стълбите и коридора има пано, на което съветски спътник обикаля Земята. Пространството е около 40 квадрата, вътре има снимки и картини на бележити учители и партийни кадри. Откъм стълбите е стена, откъм коридора - метални решетки. Отпред - внимателно направено пано от дърво и картон, с улеи, в които се движи спътникът. 

Но как се движи той?

Вътре има три деца, които на смени го държат в ръцете си и внимателно обикалят Земята по улея.

Празникът привлича стотици зяпачи и от околните блокове, а паното с открития космос е атракцията.

През металните решетки подават на децата вода и закуски, защото не мога да излязат. Всички зяпат спътника, а не хората зад движението му, които лакомо нагъват и пият вода след вода.

Обаче по едно време на детето му се доходи до тоалетната. С голям труд го измъкнаха между решетките, облекчи се, след това с двойно по-голям - напъхаха го обратно, за да поеме щафетата. Шоу мъст го он, публиката е жадна за емоции.

После всички си тръгнахме. Така и така не разбрах, кои точно деца бяха вътре в "открития космос" и се явяваха първите космонавти в квартал "Три чучура". 

Изхвърлям този спомен тук, за да не ме мъчи. Сега вече е и ваш, пазете го с отговорност.

Ивайло Тончев/Стара Загора

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив