Музикантите си дадоха среща по повод 50-ата годишнина на саксофониста на формацията – Свилен.

Юбилейното парти се превърна в музикално събитие, което бе уважено от Радо Шишарката, автор на много от хитовете на Еми Стамболова и формация “Фаворит", както и от още много колеги на музикантите.

Легендарната вокалистка на състава сподели ексклузивни кадри в профилите си в социалната мрежа. Тържеството на Свилен се състоя в известно заведение в родния им Свищов.

Царицата на баладите обеща и много видеа, които ще споделя постепенно в профилите си.

Коя е Еми Стамболова:

Родена е на 30.07.1973 година в град Свищов. Зодия Лъв. Завършва икономически техникум, след това прекъсва следването си по икономика заради пеенето. Вече повече от 10 години е на сцената. Наричат я певицата с кадифения глас или кралицата на баладите. 



Започва да пее от 3-годишна възраст. Тогава, само на три годинки печели първият си конкурс в Свищов. Свири на китара. Пяла е в детско-юношеския хор на родния си град с диригент г-жа Възланова, в група за политически песни към ПДТГ / Първа държавна търговска гимназия / с ръководител г-жа Куюнджиева, в народен хор с ръководител г-н Васко Григоров, който я открива като глас. С него работи в първите 7 месеца от своята кариера, още като ученичка в IV курс, специалност счетоводство. Нейни тотални хитове са баладите "Ако те има", “Птица бяла”, “Не прекрачвай прага”, “Продадена душа”... Първият си мъж “кралицата на баладите” среща в култовото заведение “Кошарите”. Развежда се с него и ражда дъщеря си Емел от Халид, който тогава е на 23 години. Това е мъжът, който я връща към живота, затова шеговито го нарича “моето хапче”. 


Радо Шишарката:

Радо Шишарката е на музикалната сцена още от деведесетте години. Някой от известните му хитове са "Шопската салата", "Тигре Тигре" , "Бели птици и куршуми" на които е автор самия той. Писал е и текста и музика за много от своите колеги. 

През 2014г.направи своя юбилеен концерт в препълнената зала 1 на НДК, където беше почетен и от своите известни колеги/динозаври/ в бранша.



РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив