Една от най-интересните снимачни истории от сериала "Далас"

Историята за "Кой простреля Джей Ар?" е може би най-известната и интригуваща случка от снимките на сериала. Ето някои интересни детайли:


Възникване на идеята: Сюжетната линия за стрелбата по Джей Ар Юинг (изигран от Лари Хагман) възниква отчасти поради договорен спор. Хагман искал увеличение на заплатата и заплашвал да напусне шоуто. Сценаристите измислили тази драматична сюжетна линия, за да имат възможност да го премахнат от сериала, ако се наложи.

Секретност: За да се запази тайната кой е стрелял по Джей Ар, са заснети множество различни версии на сцената с различни заподозрени. Дори самите актьори не знаели кой е истинският извършител до последния момент.

Световна сензация: Епизодът "Кой простреля Джей Ар?" се превърна в глобално явление. Милиони зрители по целия свят спекулираха кой е извършителят. Залаганията за отговора на този въпрос достигнаха невиждани размери.

Рекордна гледаемост: Когато най-накрая е разкрито, че Кристин Шепърд (сестрата на Сю Елън и любовница на Джей Ар) е стреляла по него, епизодът привлича рекордна аудитория. В САЩ го гледат около 83 милиона зрители, което го прави един от най-гледаните епизоди в историята на телевизията.

Културно влияние: Фразата "Кой простреля Джей Ар?" се превърна в част от поп културата и се използва и до днес като препратка към големи мистерии или неразрешени въпроси.

Ефект върху продукцията: Успехът на тази сюжетна линия повлия на начина, по който се пишат и продуцират телевизионни сериали, поставяйки началото на т.нар. cliffhanger финали на сезони.


Тази история показва как една творческа идея, родена отчасти от практически съображения, може да се превърне в културен феномен и да окаже огромно влияние върху телевизионната индустрия.


"Далас" е известен американски телевизионен сериал, който има дълга и богата снимачна история. Ето основните моменти:


Премиера: Сериалът дебютира на 2 април 1978 г. по американската телевизионна мрежа CBS.

Продължителност: "Далас" се излъчва в продължение на 14 сезона, като последният епизод е излъчен на 3 май 1991 г.

Място на снимки: Въпреки че действието се развива в Далас, Тексас, голяма част от снимките са направени в студиа в Лос Анджелис, Калифорния. Някои външни сцени са заснети в Далас и околностите.

Ранчото Саутфорк: Известното ранчо Юинг, наречено Саутфорк, е реално място, намиращо се в Паркър, Тексас. То е използвано за външни снимки.

Продължения и възраждания: След края на оригиналния сериал са направени няколко телевизионни филма. През 2012 г. стартира ново продължение на сериала, което продължава до 2014 г.

Популярност: "Далас" се превръща в международен феномен, гледан в над 90 страни по целия свят.

Знакови епизоди: Един от най-известните епизоди, "Кой простреля Джей Ар?", е излъчен през 1980 г. и се превръща в телевизионно събитие с огромна аудитория.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив