През социалистическия период в Народна република България (НРБ) действително е имало сутрешни физически упражнения за учениците, известни като "утринна гимнастика" или просто "физзарядка".


Тази практика е била широко разпространена в училищата и е била част от държавната политика за насърчаване на физическото възпитание и здравословния начин на живот сред младежта. Обикновено зарядката се е провеждала преди началото на учебните занятия и е включвала:


Кратки физически упражнения,бягане на място,подскоци и разтягане


Целта на тези упражнения е била да раздвижи учениците, да подобри тяхната физическа форма и да ги подготви за предстоящия учебен ден.


Тази практика е била характерна не само за България, но и за много други социалистически страни през този период. След промените през 1989 г. и края на социалистическия режим, задължителната утринна гимнастика постепенно е отпаднала от ежедневието на учениците в повечето български училища.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив