Новак Джокович е един от най-известните и обичани тенисисти в света, но за хората на Балканите той е много повече от това.


Кариерата на Новак беше пълна с възходи и падения, но той винаги оставаше смел и решителен в преследването на възможно най-добрите резултати.


Неговата упоритост, фокус и работна етика са наистина впечатляващи.Новак е повече от спортна икона – той е пример и вдъхновение за много хора на Балканите, но и извън тях. Неговата смелост, упоритост и всеотдайност са пример, който ни вдъхновява никога да не се отказваме от мечтите и целите си.


Днес Новак печели пари по различни начини, включително парични награди от тенис турнири, спонсорски сделки, както и приходи от реклама, инвестиции и други бизнес начинания. Той също така е собственик на различни недвижими имоти и компании, които допълнително допринасят за неговото богатство.Според проучване на „Форбс“ Новак е сред най-добре платените тенисисти в света днес. Според други изследвания богатството на Новак се оценява на 230 милиона долара. Голяма част от тези пари идват от турнирни награди, но най-големият източник на пари за Новак са спонсорствата.


Например през 2021 г. Новак спечели само 4,5 милиона долара от турнири, докато печалбите от спонсорство бяха над 30 милиона долара.


Джокович приема спонсорски договори само с водещи марки. Сред тях са:


„Hublot“ – една от най-скъпите марки часовници.


„Lacoste“ – френска марка. Спонсорството е на стойност над 9 милиона долара годишно.


„Head“ – фирма, която произвежда ракети. Спонсорството е на стойност над 7 милиона евро годишно.


„Asics“ – компанията, чиито обувки носи Новак. Спонсорството е на стойност над 4 милиона евро годишно.


Някои от предишните спонсори на Новак бяха: „Peugeot“, „Adidas“, „Seiko“, „Sergio Tacchini“, „Mercedes Benz“ и др.В момента притежава два апартамента в Ню Йорк, великолепен имот на хълм в Монте Карло и апартамент в Белград, имоти за над 7 милиона евро.


Освен това Новак притежава собствен тенис център в Белград. Неговият тенис център си сътрудничи със световни партньори като VTNA, ATP, Serbia Open и др.


Новак обаче е известен със своята скромност и отдаденост към спорта, както и с работата си за напредъка на тениса и популяризирането на спорта като цяло. Неговият път от трудното начало до постигането на огромно богатство и световна слава е вдъхновяващ и показва колко е важно да имате смелост, талант и решителност, за да сбъднете мечтите си.


Като цяло Новак е повече от просто богат спортист – той е икона в света на тениса, пример и вдъхновение за мнозина./ПловдивПрес

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив