България скърби за своя любим „щурец“ Кирил Маричков. Към опечалените се присъедини звездното семейство на Мими Иванова и Развигор Попов.

Инцидентът се е случи в петък вечерта в село Селановци, Врачанско, където е трябвало да има празничен концерт по случай традиционния събор. Символът на родния рок почина след падане.


 Златния Орфей

„Безмълвни сме при всяка загуба! Бог да прости моят колега и приятел Кирил Маричков


Може би съм от малкото певици, които имат дует с него. Той написа музиката на песента „Гласове“, с която се явихме на „Златния Орфей“ точно преди 50 години. Споделям изпълнението в негова памет.Аз и Развигор изказваме искрени съболезнования на семейството и близките на този обичан „щурец“!“, написаха те в общия си профил.


Незабавно била повикана линейка, но по пътя към Оряхово звездата от „Щурците“, който скоро щеше да празнува 80-годишнината си, е починал.Новината за смъртта на Маричков разтърси не само музикалните среди, но и цялото българско общество. Феновете и колегите му споделят своята скръб и спомени в социалните мрежи, отдавайки почит на неговото творчество и принос към българската култура.


Кирил Маричков остави богато музикално наследство, включващо множество хитове с „Щурците“ и солови проекти, които ще продължат да вдъхновяват поколения напред. Неговата музика и харизматично присъствие на сцената ще липсват на всички почитатели на българската рок музика.


Очаква се повече подробности около трагичния инцидент да бъдат разкрити в следващите дни. Междувременно, музикалната общност и феновете се обединяват в скръбта си, спомняйки си за невероятния талант и човешките качества на Кирил Маричков./БЛИЦ/

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив