Малко известен факт между „червени“ и „сини“ е, че най-голямата легенда в историята на Левски Георги Аспарухов–Гунди е играл в ЦСКА


Престоят му при „армейците“ е много кратък – само няколко седмици, в които е била е направена и тази снимка от неизвестен фоторепортер. На снимката той се намира на първия ред – предпоследният в дясно. Гунди освен футболист на ЦСКА и Левски е бил и играч на Ботев Пловдив, където отбива военната си служба. 


Треньорът на ЦСКА Крум Милев решава да пусне Гунди поне в един мач. Датата е 1 ноември 1961 г. Същия ден се играе приятелският двубой срещу съветските побратими от СКА (Ростов на Дон). С него трябва да бъде отбелязан краят на състезателната кариера на прочутия ас на армейците Манол Манолов–Симолията. Вече на 38 години, легендарният защитник ще изнесе последното си участие с армейския екип.


В титулярния състав за този двубой е включен и Георги Аспарухов. Цесекарите, които тогава играят с бели фланелки, бият 3:1 с голове на Никола Цанев, Антон Кръстев и… Димитър Ларгов! Легендата на „Славия“ точно тогава е временно в отбора на войската, взет от Крум Милев като бъдещ заместник на прекратилия по-рано кариерата си Стефан Божков. В този двубой Гунди има честта да играе редом с Гацо Панайотов, за когото е признавал, че е бил един от кумирите му.

Източник dailypress.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив