Внезапно на 61-годишна възраст вчера почина известната столична адвокатка Марияна Тодорова, съобщи правният сайт "Лекс"."С много мъка и тъга ви съобщаваме, че си отиде една уникална жена, майка, юрист - адв. Марияна Тодорова. Тя винаги ще бъде сред нас и в сърцата ни!", обявиха и нейното семейство и приятели. "За над 25 години като адвокат Марияна Тодорова е помогнала на десетки хора, които ще запомнят стореното добро", написа изданието.


Именитата юристка беше защитник по множество знакови дела, последното от които е това за убийството на Пейо Пеев. Тя беше част от екипа, който брани обвинената в жестокото престъпление негова бивша тъща Красимира Трифонова.


През август Апелативният съд в София окончателно отказа да пусне от ареста бившата дипломатка Трифонова. Тя е обвинена за убийството, извършено през януари, когато тялото на Пеев бе открито в колата, оставена от двете жени край хижа "Алеко" на Витоша. При извършената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния мъж е установено, че причина за смъртта му е "остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност" и съответно "механична асфиксия" от притискане на шията, т.е. мъжът е бил удушен. 


През лятото Красимира Трифонова и защитата й поискаха тя да излезе под домашен арест, за да се лекува в специализирана психиатрична болница. Адвокатите й настояха и за нова съдебно-медицинска експертиза, която да посочи актуалното ѝ здравословно състояние. Според прокуратурата обаче бившата дипломатка може да извърши ново престъпление, ако е извън ареста. Според обвинението и в момента тя получава адекватни грижи в затворническата болница. Магистратите напомниха, че Красимира Трифонова е обвинена в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост в съучастие с дъщеря й.


През април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, която също е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев.Адвокат Тодорова беше и част от защитата на подсъдимия по делото за подкуп "Иванчева" бивш кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, както и на Златомир Иванов-Баретата по процеса, в който той беше обвинен заедно с още 20 души в организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици и убийство. Тя бранеше и братята Маргини по делото за убийството на журналиста и писател Боби Цанков, Даниел Димитров - Данчо Релето и други знакови фигури.

Източник:dnes.dir.bg

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив