Актьорът Майкъл Нюман почина на 68-годишна възраст. Звездата от култовия сериал „Спасители на плажа”, в който си партнира с Памела Андерсън и Кармен Електра, си е отишъл в следствие на усложнения от Болестта на Паркинсон, съобщава „Дейли мейл”. 


Той беше диагностициран със заболяването през 2006 година, когато беше на 50-годишна възраст, припомня изданието.


Нюман е единственият актьор от „Спасители на плажа”, който и в реалния живот е работил като спасител.

Той се снима в 150 епизода на култовата телевизионна поредица и се нарежда на второ място по брой участия след Дейвид Хаселхоф. Освен това по време на снимките актьорът е работел и като пожарникар на пълен работен ден.


Любопитно за култовия сериал:

В България първоначално е издадена видеокасета с пилотния епизод, озаглавен „Паника на кея в Малибу“ през 90-те години от видеоразпространителя „Тандем Видео“.


На 14 юли 1998 г. сериалът започва излъчване по Канал 1, който се излъчва по три пъти седмично от 23:00 ч. Повторенията се излъчват по Ефир 2 от вторник до четвъртък от 18:00 ч. До 1999 г. е излъчен поне до осми сезон.Целият спиноф сериал „Спасители - частни детективи“ е излъчен през 1999 г. по Канал 1.


На 19 август 2011 г. започва повторно излъчване от първи сезон по Диема, всеки делник от 21:00. Първи епизод е разделен на две части. Излъчени са само първите три сезона. На 20 юни 2012 г. започва отново всеки делник от 16:30. Дублажът е записан наново.


Последните два сезона, озаглавени „Спасители на плажа: Хавай“, са излъчени през първото десетилетие на 21 век по Диема Фемили също с български дублаж, но с различен състав.


На 8 януари 2024 г. започва отначало по „Би Ти Ви Синема“ с разписание всеки делник от 10:15 с повторения от 06:00.Последният епизод е излъчен на 25 юни.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив