Във вторник отлетя на небето барабанистът на групата Юрий Коцев.Тъжната вест съобщиха неговите колеги в социалната мрежа.


"Скъпи приятели, почина Юрий Коцев. Дългогодишен наш колега, приятел и основен член на АХАТ.Ще го помним като неделима част от всичко, което постигнахме и преживяхме заедно през годините.


Съболезнования на семейството и близките. Светъл път, Юрка",написаха от групата във Facebook профила на бандата.


Юрий Коцев е един от основателите на музикалната група, създадена през 1986 година.Най-големият хит на „Ахат“ – „Черната овца“, е определен от редица класации и за най-добра българска рок песен.

Светъл път, Юрка!“, написаха от бандата.


История на групата


Първата им документирана изява пред публика е на 22 декември 1986 година. През 1988 г. Ахат записват песента си „Черната овца“, която остава една от най-ярките емблеми на българския хевиметъл. През лятото на следващата година групата издава дебютния си албум „Походът“. През 1994 г. издават „Изпод руините“.



След няколкогодишна пауза, през 1998 г., „Ахат“ се събират отново, за да открият софийските концерти на „Дийп Пърпъл“. Групата вече е с променен състав – основният композитор и китарист Божидар Главев напуска групата.


След това заминават за Америка за записи на следващия си студиен проект. През 2003 г. музикалната компания Харбър Айлънд Рекърдс преиздава „Походът“. На 14 юни 2003 г. Ахат свирят пред над 10 000 души на стадион Академик, където подгряват публиката за Уайтснейк. Но голямото им завръщане всъщност е през лятото на 2003 г., когато тръгват на голямо национално турне за пръв път от 1991 г. насам. Концертите от него са издадени като документален DVD филм.


На 19 май 2004 г. албумът Made in USA вече е официално на пазара, във формат на мултимедиен компактдиск, касета, видеокасета и DVD. Той е записан в студио Грег Райк Пръдъкшън в Алтамонте Спрингс, Флорида. Тонрежисьор е Дарън Шнайдър, работил по последните четири албума на Дийп Пърпъл (на три от които е и продуцент заедно с Роджър Глоувър). Записите са смесени в Трансконтинентъл Студио в Орландо, Флорида.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Сайта bgspomen.com не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Архив